evapor-klima.jpg
foldal.jpg
klimatelepites.jpg klimakarbantartas.jpg
hoszivattyu.jpgFujitsu ASYG09LLCC
205.000 Ft

Fujitsu ASYG12LLCC
220.000 Ft
daikin-ftxb25
Daikin FTXB25C
173.900 Ft
Daikin FTXB35
Daikin FTXB35C
189.900 Ft

Karbantartás előnyei 

avagy miért szükséges klímánkat rendszeresen tisztíttatni?


Az ember hajlamos klímája karbantartásán spórolni.

Pedig könnyen előfordulhat, hogy többet veszítünk akkor,
ha nem szánunk kellő figyelmet klímánk tisztántartására.A koszosan működtetett klímák
hűtési hatásfoka csökken, az áramfelvétele nő
A szennyeződések okozta helytelen működés akár 
a klíma  súlyos meghibásodásához vezethet
Az elhanyagolt klíma belsejében kialakuló
baktérium- és penésztelepek
károsíthatják egészségünket

Lássuk részletesen, miért is:

virus.jpgA levegőből klímánkba jutó szennyeződések szépen lassan lerakódást képeznek mind beltéri, mind kültéri egységeink belsejében.
Ugyan a beltéri egységekben a gyártók porszűrőt helyeznek el, hogy védjék a klíma hőcserélőjét az elkoszolódástól, de ezeken a porszűrőkön a finomabb szennyeződések, porszemecskék sajnos átjutnak, és rárakódnak a hőcserélőre.
Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a kültéri egységek jóval szennyezettebb levegőt szívnak magukba a beltéri egységek által mozgatott lakás levegőjénél. Gondoljunk csak a városok sokszor magas szálló por koncentrátumára, a nyárfavirág szálló szöszeire, de már találkoztunk kültéri egységben jelentős méretű darázsfészekkel is. Tehát a kültéri egységek jóval koszosabbak tudnak lenni beltéri társaiknál.
Klímáink belsejében a hőcserélőn, illetve a ventilátoron felgyűlt kosz pedig egy idő után akadályozni kezdi a levegő zavartalan áramlását. Ez a klímaberendezés helytelen működését jelenti. A helytelen működés miatt csökken klímánk hűtési hatásfoka, viszont áramfelvétele akár jelentősen is megnőhet.  Sőt a huzamosan fennálló helytelen működés klímánk súlyos meghibásodásához vezethet.


Ám mégis elsősorban sajátmagunk, családunk, illetve embertársaink eszségének védelme miatt voksolunk klímánk rendszeres karbantartása mellett. A média időről-időre felkapja az elhanyagolt, elkoszolódott klímaberendezések egészségünkre gyakorolt káros hatását. Ezekben az időkben jelentősen meg is nő a karbantartások iránt érdeklődők száma.
A beltéri egységek belsejében a klíma hűtési üzemmódja miatt fo
headache.jpglyamatos a páralecsapódás. A nedves felületen megtapadt por-, illetve koszréteg pedig optimális közeget biztosít a különféle baktérium-, gomba- és penésztelepek kialakulásának.
Mikor klímánkat bekapcsoljuk, ezek a kórokozók a légárammal együtt gépünk belsejéből lakásunk, illetve a klimatizált helyiség légterébe jutnak. Belégzésük nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fejfájást, esetleg fáradékonyságot, súlyosabb esetekben pedig akár allergiát,  asztmát vagy tüdőgyulladást okozhat.Ezért ajánlott:
évente 1-szer vagy 2-szer
a klímaszezon előtt,esetleg a klímaszezon végén is
karbantartatnunk klímaberendezésünket
gépünk optimális működése és egészségünk védelme érdekében


Az évi karbantartás mennyisége attól függ,
milyen sűrűn és milyen környezetben használjuk klímánkat,
vagyis mennyire gyorsan koszolódik el.